Meny

Om statsgarantert lån, avdragsfrihet og kompensasjonsordning for bedrifter

Mange av kundene våre er rammet som følge av koronapandemien. Staten har kommet med en rekke tiltak for å hjelpe disse bedriftene, og har til hensikt å gi levedyktige bedrifter likviditetshjelp når de mister omsetning, eller får driftstap knyttet til pandemien. På denne siden vil du finne relevant informasjon for bedriften din, samt lenker til de ulike søknadsskjemaene.

Disse bedriftene kan søke om statsgarantert lån

Ordningen gjelder for alle bedrifter som er registrert i Foretaksregisteret og har virksomhet i Norge. Det forutsettes at bedriften har et akutt likviditetsbehov som følge av koronapandemien, men forventes å være lønnsom under normale markedsforhold. Låneordningen gjelder frem til 30. juni 2021.

Hvor stort lån kan bedriften min søke om?

Hva kan et statsgarantert lån brukes til?

Hva er driftsutgifter?

Hva er vilkårene for statsgaranterte lån?

Hvordan søker jeg om statsgarantert lån til bedriften min?

Kompensasjonsordning

Fra 18. januar vil kompensasjonsordningen gjenåpne for søknader fra det private næringslivet. Søknadene gjelder for perioden september 2020 til april 2021. Du finner mer informasjon om søknadsprosessen på kompensasjonsordning.no (åpnes i nytt vindu).

Fant du ikke svaret du lette etter?

Du finner mer informasjon om krisetiltak for bedrifter på regjeringen.nofinansnorge.no og på nav.no (lenkene åpnes i nytt vindu).