Meny

Aksjehandel for bedrifter

Våre finansmeglere i Sparebanken Sør Markets tilbyr rådgivning og andre tjenester innenfor aksjehandel.

Aksjehandel via meglerbordet

Aksjehandel for bedrifter gjøres via meglerbordet. Våre meglere har mulighet for å gi råd når det er mulig og ønskelig, for eksempel om selskaper på OBX-listen (selskaper med god analysedekning). Aksjehandel gjelder handel av aksjer på Oslo Børs.

Forutsetninger for aksjehandel

Tilgang til aksjehandel for bedriften forutsetter at bedriften er kunde i Sparebanken Sør og har eller får etablert VPS-konto hos oss. Enkeltmannsforetak kan, under gitte forutsetninger, knyttes opp mot privat nettbank og få egen handleprofil.

Nytt krav: Legal Entity Identifyer (LEI) for foretak som handler aksjer

Finanstilsynet utvikler et nytt transaksjonsrapporteringssystem (TRS) som følge av forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter (MiFID II) og planlagt innføring av regelverket i Norge fra 1. januar 2018. Rapporteringsplikten omfatter, som tidligere, transaksjoner i finansielle instrumenter notert på regulert marked og dermed foretaks aksjehandler gjennom Norne Securities.

Alle foretak som handler aksjer gjennom Norne Securities må derfor skaffe seg LEI-nummer.
LEI-nummer må skaffes fra autorisert tilbyder og er en kostnadsbelagt tjeneste. Eksempel på tilbydere som kan kontaktes i denne forbindelse er:

For mer informasjon om dette ta kontakt med din rådgiver i Sparebanken Sør eller ta kontakt med markets@sor.no.