BSU-regler for 2020

  •  

BSU-reglene for 2020: få maks ut av muligheten til skattefradrag og bankens høyeste rente på boligsparingen din

Her har du oversikten over BSU-reglene for 2020, inkludert hvor mye du kan spare hvert år. Du får skattefradrag og bankens høyeste rente på BSU-sparingen din.

Dersom du har BSU-konto, får du bankens beste rente på sparepengene dine. I tillegg er BSU-sparing veldig gunstig for deg som har inntekt på grunn av skattefradraget du kan få. Alt i alt er BSU den smarteste boligsparingen du kan gjøre!

BSU-reglene for 2019

Du kan spare 25 000 i boligsparing for ungdom hvert år, og fyller du opp kontoen med dette beløpet, får du et skattefradrag på 5000 kroner.

Det betyr egentlig at du får 5000 kroner fra staten for å sette inn 25 000 kroner på din egen BSU-konto.

Dersom du ikke sparer hele summen, er det bare å regne ut selv - 20 % av det du sparer i BSU får du i skattefradrag. (Det vil si at dersom du for eksempel sparer 10 000 kroner i BSU, gir det 2000 kroner i skattefradrag.)

Skattefradrag hvis du betaler skatt

Du får bare skattefradrag hvis du betaler skatt. Du må tjene rundt 75 000 kroner i 2020 for å få fullt skattefradrag for BSU-sparingen din.

Det finnes også andre smarte alternativer for å spare penger langsiktig, for eksempel i fond. Det kan du gjøre via nettbanken, og på fondssidene finner du gode råd om hvordan du går frem.

Her er reglene for BSU-sparing i 2020

  • Du kan spare inntil 25 000 kroner årlig i boligsparing for ungdom.
  • Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen.
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.
  • Du får skattefradrag på 20 prosent av årlig innbetalt sparebeløp på BSU.
  • Pengene du har spart opp må brukes til å kjøpe bolig eller betale boliglån. Hvis du ikke bruker pengene på bolig, må du tilbakebetale skattefradraget du har fått.
  • Du kan ta ut de pengene du har satt inn samme år.
  • Når du avslutter BSU-kontoen din, kan du ikke opprette ny BSU-konto senere.

Dersom du enda ikke er kunde i Sparebanken Sør, kan du bli kunde og starte BSU-sparing via knappen under. Vi har 2,80 % rente på BSU-sparing.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank