Hva er rammelån?

  •  

Hva er rammelån - og hvordan fungerer rammelån?

Dersom du har god sikkerhet i fast eiendom og stabile inntekter, kan rammelån være noe for deg. Det gir deg et fleksibelt boliglån som du kan benytte når du trenger det, enten det er til oppussing av bolig eller et båtkjøp, for eksempel.

Rammelån er et fleksibelt boliglån som gir deg anledning til å låne opptil en viss sum, og maks 60 prosent av boligens verdi. Denne summen, som vi kaller låneramme, kan du benytte når og hvordan du vil. Du kan flytte penger fra lånekontoen din til andre kontoer når det passer deg, og du er ikke avhengig av å snakke med rådgiveren din om det hver gang.

Hva er forskjellen på rammelån og fleksilån?

Det er ingen forskjell på rammelån og fleksilån, det er forskjellige navn på en og samme ting. Her i Sparebanken Sør kaller vi det fleksilån. Det kalles også boligkreditt, og du kan også skrive flexilån. Uansett hvilket ord du bruker, så er rammelån og fleksilån den samme typen fleksibelt boliglån med en låneramme du kan disponere fritt når du vil.

Hvordan fungerer rammelån?

Et rammelån er fleksibelt på den måten at du bestemmer selv hvor mye av rammen du bruker. Du betaler også selv hvor mye du betaler inn til lånekontoen din, men du må minst betale rentekostnaden på lånekontoen. Du disponerer pengene selv via nettbanken eller mobilbanken.

Vi anbefaler at du setter en fast sum penger som automatisk innbetaling til lånekontoen din. På den måten slipper du å glemme å betale inn penger, og du får betalt ned lånet ditt i jevn fart. Det kan også være smart å betale inn mer dersom du benytter mer av lånerammen – altså at du øker innbetalingene dine dersom du henter mer penger ut av lånekontoen din til et større kjøp.

Illustrasjonsfoto | hva er rammelån og hvordan fungerer det 

Regler for rammelån

  • Du kan låne inntil 60 % av verdien på boligen din.
  • Renter og terminomkostninger blir lagt til rammelånet i slutten av hver måned.
  • Det beregnes kun renter for den delen av rammelånet som du har brukt.
  • Du kan få opptil 500 000 ekstra i tilgjengelig kreditt.

Priseksempel på rammelån

Eff.rente 2,14 %, 2 mill., o/25 år, etabl.geb. 3500, kost. 577 799 kr. Totalt: 2 577 799 kroner.

Søk om rammelån

 

Les mer om fleksilån i Sparebanken Sør her.

Gjesteblogg av

Svein Ole Holvik, leder for kreditt PM, Sparebanken Sør

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank