Meny

Nyeste former for svindel

Vi legger ut de nyeste formene for svindel som banken er kjent med på denne siden.

Desember 2023

Vi opplever økende svindeforsøk knyttet til netthandel og falske sms-er med hentemeldinger, advarer sikkerhetssjef Åsmund Myklevoll. Les saken i bloggen.

Mars 2023

Vær på vakt mot svindelforsøk knyttet til skattemeldingen. Dette er høytid for svindelforsøk. SMS-er sendes ut med lenker som tilsynelatende tilhører Skatteetaten, hvor formålet er å få tak i påloggingsinformasjon. Logg deg alltid inn direkte via skatteetaten.no eller altinn.no for å sjekke skattemeldingen din.

September 2022

Mange mottar nå SMS med beskjed om at deres BankID er sperret. Ikke klikk på lenken i SMS-en, bare slett SMS-en. Dersom du vil sjekke noe om din BankID, logg inn i nettbanken fra sor.no og sjekk der.

April 2022

Telefonsvindel der "banken" eller "politiet" ber om passordet ditt

Du skal aldri oppgi passord, koder eller annen innloggingsinformasjon til verken banken, politiet eller noen andre. Akkurat nå er det mange som blir forsøkt svindlet på telefon. Les mer om saken i egen nyhetssak her.

November 2021

Svindel rundt aktiveringskode til mobilbanken

Flere banker, også i vår region, melder at kunder blir utsatt for en ny type svindel der kunden først mottar en SMS som tilsynelatende ser ut som om den kommer fra banken. Her informeres kunden om at det foregår unormal aktivitet og at kunden snart vil bli oppringt av banken. Deretter blir kunden oppringt fra noe som ser ut til å være banken, og ved hjelp av ulike historier lurer de kunden til å gjennomføre BankID-autentisering og til å oppgi aktiveringskode. På denne måten aktiverer svindlerne mobilbank på en telefon de kontrollerer. Denne benyttes så til å tømme kundens konti og føre pengene ut av landet.

Husk: Banken ringer ikke kundene og ber dem logge seg på. Legg på om du får en slik telefon. Ikke klikk på lenker i SMS-er. Aktiveringskode til mobilbanken og BankID-koder er hemmelig og må aldri deles med noen, heller ikke med banken.

20. oktober 2021

Det pågår for tiden en svindelkampanje i Norge i forbindelse med BankID-endringen som foregår. Status på BankID-situasjonen kan du følge på bankid.no/status. Følg vanlige regler for sikkerhet på nett, ikke klikk på lenker i sms-er eller e-poster som du ikke har verifisert er trygge.

Slik kan forsøk på svindel se ut:

Foto av svindelforsøk oktober 2021

02. august 2021

Det pågår for tiden en SMS-svindelkampanje i Norge som blant annet treffer våre kunder. Teksten som kommer som SMS er som følger:

Din BankID er nå sperret på grunn av et svindelforsøk.
Sikre din BankID her:
bankid-sikre[.]me/.

Ikke klikk på lenken, dette er forsøk på svindel.

3. april 2020

Svindlere utnytter koronakrisen - les mer i bloggen vår om hvordan du kan avsløre svindlere.

1. mars 2020

Ny sak ang. forsøk på svindel gjelder e-post med budskap om oppdatering av sikkerhetsinfo. Kundene får e-post og SMS med beskjed om at kortet deres er blokkert. Meldingen gir inntrykk av å komme fra Sparebanken Sør. Denne er ikke fra oss, dette er forsøk på svindel. Ikke klikk, og slett e-posten.